ماجرا
آشنایی با انواع لوازم التحریر و نوشت افزار

آشنایی با انواع لوازم التحریر و نوشت افزار

لیلا سرپرست

2 ماه پیش

0

آشنایی با انواع لوازم التحریر و نوشت افزار را در ادامه این مطلب مورد بحث قرار خواهیم داد. لوازم التحریر کلمه ای عربی است که در فارسی نوشت افزار نامیده می شود. لوازم التحریر به مجموعه ابزار و وسایلی که برای نوشتن، نقاشی و ترسیم بکار می روند، گفته  می شود. انواع لوازم التحریر شامل مداد، خودکار، کوله پشتی، خط کش و… می باشند که هر کدام کاربرد خاصی دارند. در این مقاله  انواع لوازم التحریر، تاریخچه و ویژگی های آن ها را بررسی می کنیم، برای آشنایی بیشتر در ادامه همراه باشید.

لوازم التحریر چیست؟

لوازم التحریر کلمه ای عربی است که در فارسی نوشت افزار نامیده  می شود. به مجموعه ابزار و وسایلی که برای نوشتن، نقاشی و حمل بکار می روند لوازم التحریر گفته  می شود. امروزه به چاپ دیجیتال هم لوازم التحریر می گویند که اغلب شرکت ها و اداره ها به آن وابسته هستند. همه ی ما از دوران دبستان با انواع لوازم التحریر آشنا هستیم و کم و بیش از آن ها استفاده کردیم. در ابتدا دفتر ها، مداد ها و در کل نوشت افزار ها ساده طراحی می شدند اما اکنون در رنگ ها و طرح های زیبایی طراحی و تولید می شوند. برخی از لوازم التحریر توسط دانش آموزان و دانشجویان استفاده  می شوند و برخی دیگر از آن ها مخصوص استفاده ی هنرمندان و مهندسان می باشند. تعدادی از لوازم التحریر معروف عبارتند از: مداد، خودکار، پاک کن، دفتر، مداد تراش، ماژیک، پرگار، گونیا، جامدادی، مداد رنگی و…

تاریخچه لوازم التحریر

تاریخچه استفاده از لوازم التحریر به ابتدای تاریخ برمی گردد، انسان های اولیه برای نوشتن مطالب و نگهداری آن ها از میخ و سنگ استفاده می کردند. بنابراین لوازم التحریر اولیه میخ و سنگ بود. در برخی مناطق و در زمان ها ی مختلف انسان ها بر روی پوست گوسفند و بز مطالب را می نوشتند. پس از اینها مصری ها به کشف مهمی دست یافتند آن ها از گیاه پاپیروس استفاده می کردند. از ساقه های این گیاه نوار باریکی بیرون می آمد که با کنار هم قرار دادن نوار ها ورق بدست می آمد سپس آن را خشک می کردند. کلمه ی انگلیسی paper از نام گیاه پاپیروس مصری ها گرفته شده است. بعد ها نحوه ی ساخت و مواد اولیه ی ورق ها تغییر کرد و به شکل امروزی درآمد، اکنون از چوب هم برای تولید ورق استفاده می کنند.

انواع لوازم التحریر و نوشت افزار

انواع لوازم التحریر و نوشت افزار

لوازم التحریر انواع مختلفی دارند که دانشجویان، دانش آموزان، مهندسان، کارمندان، هنرمندان و خوشنویسان از آن ها استفاده می کنند. همان طور که در بالا هم اشاره کردیم انواع لوازم التحریر عبارتند از مداد، پاک کن، خودکار، ماژیک، دفتر، قلم نی، قلم مو و…

مداد: مداد یکی از ابزار نوشتن است که از گرافیت و چوب تولید می شود. مطالبی که با مداد نوشته می شود قابل پاک شدن می باشد. امروزه مداد های نوک دار هم تولید می شوند که کاربری بیشتری از مداد های قدیمی دارند.

خودکار: خودکار از پلاستیک و جوهر ساخته می شود و ابزاری پیشرفته تر از مداد است. خود کار ها انواع مختلفی دارند روان نویس و خودنویس هم نوعی خودکار محسوب می شوند.

پاک کن: پاک کن از مشتقات نفتی مانند پلاستیک و رزیناز ساخته می شود. پاک کن برای پاک کردن نوشته های مداد بکار می رود.

قلم نی: قلم نی تقریباً با مداد هم اندازه است و دهانه ی آن کمی کج است. قلم نی مهم ترین ابزار خوشنویسی است.

مرکب: مرکب ها اغلب مایع هستند و گاهی بصورت خشک تولید می شوند. ماده ی اصلی مرکب دوده است و پس از ترکیب شدن با زاج و مازو این نوع رنگ ایجاد می شود.

قلم تراش: قلم تراش ها دو گونه اند نوعی چاقو گونه است که برای تراش قلم نی استفاده می شود. نوعی دیگر از آن ها شکل خاصی دارند و از تیغه و پلاستیک ساخته می شوند و در تراش قلم های معمولی بکار می روند.

منگنه: وسیله ای مکانیکی از جنس فلز است که با عبور از مجموعه ورقه ها باعث جمع شدن و نگهداری آن ها می شود. این ابزار در اداره ها، مدارس و توسط محصلین بکار می رود.

سایر انواع لوازم التحریر

دفتر: دفتر ها که از مجموعه ی ورق ها تشکیل می شوند برای نوشتن مطالب و نقاشی بکار می روند. دفتر ها بصورت نقاشی، زبان انگلیسی و ساده تولید می شوند. همچنین انواع دفتر ها بصورت ۴۰ برگ، ۶۰ برگ، ۱۰۰ برگ و… تولید می شوند.

پاکت نامه ها: پاکت نامه ها بیشتر لوازم التحریر اداری هستند که برای نقل و انتقال نامه ها بکار می روند. معمولاً آرم، نام و آدرس روی پاکت نامه ها چاپ می شوند.

پوشه: پوشه ها برای حمل اسناد در اداره ها، سازمان ها و یا نگهداری پرونده دانش آموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاه بکار می روند. بهترین نوع پوشه ها به آسانی با گیره باز و بسته می شوند و نوع ساده آن ها هم وجود دارد.
کاغذ بُر: کاغذ برها براحتی کاغذ ها را برش می دهند و مانند قدیم لازم نیست از خط کش و خودکار برای برش کاغذ استفاده کنیم.

پرگار، نقاله و گونیا: این ابزار ها برای رسم دایره، اندازه گیری زاویه و شعاع دایره، مثلث و در کل برای دروس هندسی کتاب ریاضی دانش آموزان و موارد دیگر بکار می روند.

قلم مو: از قلم مو برای نقاشی روی بوم استفاده می کنند. قلم مو اغلب از الیاف مصنوعی پلاستیکی یا موی جانوران ساخته می شود.

گواش: گواش یکی از رنگ های موجود برای رنگ آمیزی روی بوم است که نقاشی های کشیده شده توسط آن اغلب مات می باشند.

خط کش: خط کش برای اندازه گیری و کشیدن خط در کتاب ریاضی دانش آموزان و بعنوان ابزار کار مهندسان بکار می رود.

جامدادی: جامدادی ها برای نگهداری و حمل انواع لوازم التحریر کاربرد دارند و در انواع جعبه ای، فانتزی و پارچه ای تولید می شوند. جامدادی باعث مرتب نگهداشتن کیف یا کوله پشتی می شود.

کوله پشتی: کوله پشتی یکی از کاربردی ترین نوشت افزار است که برای حمل و نگهداری دفتر، کتاب و لوازم دیگر بکار می رود.

کیفیت لوازم التحریر چگونه باید باشد؟

کیفیت لوازم التحریر چگونه باید باشد؟

لوازم التحریر ها باید با کیفیت ساخته شوند چون کیفیت این لوازم در کاربری آن ها تأثیر دارد. برای مثال خودکار ها و ماژیک ها نباید از مواد شیمیایی مضر تولید شوند. چون بوی برخی از لوازم التحریر ها باعث ایجاد حساسیت در مصرف کنندگان می شوند. لوازم التحریر های استاندارد و برندهای برتر از جنس های خوبی بعنوان مواد اولیه در ساخت لوازم التحریر استفاده می کنند. 

برخی سازندگان دفتر ها، ورق های آن را با رنگ تیره می سازند که برای نوشتن مناسب نیستند. کوله پشتی ها باید متناسب با سن دانش آموزان استاندارد باشند تا پس از حمل لوازم التحریر آن ها احساس خستگی نکنند. برخی مداد و یا نوک مداد ها سریع می شکنند و در وسط کلاس دانش آموز را معطل می کنند. اگر از مواد اولیه با کیفیت در تولید آن ها استفاده شود قطعاً این مشکلات حل خواهند شد.

به این مقاله چه امتیازی میدی؟

کمترین
بیشترین
0
از 0 امتیاز
5
(0%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)

نظرتان را راجب این مقاله به اشتراک بذارید!

شما هم نظر خودتون رو راجب این مقاله با ما و بقیه کاربران به اشتراک بگذارید.